Sommarens bästa läsning

Senaste deckaren i all ära, men vad är väl härligare än böcker som underhåller samtidigt som de utvecklar? Vi har listat 10 böcker om ledarskap som är särskilt underhållande, inspirerande och insiktsfulla. Vissa alldeles nya, andra klassiska. Samtliga kan bidra till att du kommer tillbaka till jobbet som en bättre ledare. Vare sig du väljer ljudbok, pocket eller den inbundna varianten så önskar vi dig trevlig läsning och en riktigt härlig sommar.

Dream Teams
Shane Snow, Eng, 2018

I den underhållande och provokativa boken Dream Teams tar Shane Snow oss på ett äventyr genom historia, neurovetenskap, psykologi och affärer, och utforskar vad som skiljer grupper som bara fungerar tillsammans från de som blir bättre tillsammans. En bok som kommer att förändra hur vi ser på människor, framsteg och samarbete.
 

91QFhUdOWNL.jpg

Ledarskap för förändring
Pontus Bodelsson, 2018

Pontus Bodelsson berättar om 79 misstag och insikter från sina 20 år som VD och förändringsledare på 5 olika bolag. Egna erfarenheter av förändringsarbete, innovation och digitalisering mixas lustfyllt med klokskap från andra företagsledare, forskare och tänkare.

Ledarskap-för-förändring.jpg

Tänk låsningar och lösningar
Kjell Enhager, 2015

Vad är det som gör att vissa människor och organisationer når så mycket längre än andra? I Tänk låsningar och lösningar delar Kjell Enhager med sig av sin breda erfarenhet. Han har en genuin nyfikenhet på det mänskliga beteendet och hans spännande möten från skilda miljöer, branscher och kulturer har lagt grunden till värdefulla insikter i hur vi kan påverka och förändra våra egna liv.

tank_lasningar_och_losningar-30390656-.jpg

Mod att vara sårbar
Brené Brown, 2014

Varje gång en människa möter en annan människa för första gången, försöker vara kreativ eller inleder ett samtal som hon vet kan bli svårt tar hon en risk. Vi tror att vi vet att sårbarhet är samma sak som svaghet, men tänk om den i själva verket är en styrka? Mod att vara sårbar är en inbjudan: kliv upp, låt andra se dig, också när det inte finns några garantier alls.

brown.jpg

Drivkraft
Daniel Pink, 2010

De flesta företag belönar sina medarbetare på sätt som inte alls ökar deras motivation. Ibland sänker vi till och med deras produktivitet, fastän vi menar väl. Daniel Pink berättar den överraskande sanningen om vad som motiverar oss. Hur ser det ut i din organisation? Vad skapar engagemang där du befinner dig?

41ef9z7YKnL._SX331_BO1,204,203,200_.jpg

Factfulness
Hans Rosling, 2018

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Högskolestudenter, företagsledare, Nobelpristagare och högt uppsatta politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig? I Factfulness visar Hans Rosling varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd.

51I3lkekV2L.jpg

Brotopia
Emily Chang, Eng, 2018

Silicon Valley är en modern utopi där vem som helst kan förändra världen. Om du inte är kvinna. I Brotopia avslöjar Emily Chang tillsammans med namn som Sheryl Sandberg, Susan Wojcicki och Marissa Mayer hur svårt det faktiskt är att slå igenom glastaket i Silicon Valley. Och hur den rådande kulturen kan ändras.

8123KNmCz1L.jpg

Great by Choice
Jim Collins, Eng, 2011

Tio år efter att han skrev Good to Great ställer Jim Collins frågan: "Varför blomstrar några bolag under förhållanden präglade av osäkerhet, ja till och med kaos, när andra inte gör det?". Den nya boken skiljer sig från Collins tidigare genom sitt fokus på de slags instabila miljöer som dagens ledare står inför. 

6942d835-5437-4483-87d0-991a8fa5c54c_1.5aa143b02f24701685a0ef8769ac4a2d.jpg

Riding the blue train
Bart Sayle, Eng, 2006

"För att bygga upp ett framgångsrikt företag behöver du först bygga upp dina människor". Riding the blue train är en inspirerande bok som utmanar din syn på företagskultur.

843117.jpg

The Captain Class
Sam Walker, Eng, 2017

I denna bok frågar sig Sam Walker, sportredaktören från The Wall Street Journal, vilka som är de mest framgångsrika idrottslagen i historien. Sedan undersöker han vad de har gemensamt. Det visar sig vara något helt annat än tränaren, stjärnspelaren, pengarna eller strategin.